Виховуємо патріотів

2017-01-25

/Files/images/novini/201701/IMG_20170128_115637.jpg

Україна – велична і неповторна наша Батьківщина. Вона починається з людини, родини, з батьківської хати, де промайнуло безтурботне дитинство кожного з нас. Красою нашої країни захоплювались поети, художники, композитори.

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво.

Оці степи, це небо, ці ліси,

Усе так гарно, чисто, незрадливо,

Усе як є – дорога, явори,

Усе моє, все зветься Україна.

Ліна Костенко

Історія нашого народу сягає у глибину століть. Багатостраждальна, трагічна, славна… 1 грудня 1991 року народ України підтримав Акт про незалежність України. Здійснилось довічне прагнення нашого народу, те, за що страждали і гинули, боролись і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України.

До незалежності України йшли довгим тяжким шляхом та занадто дорого за неї заплатили. І ось саме трагічні і героїчні сторінки історії нашої країни намагалися відтворили учні Лажівської загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів, провівши усний журнал «Моя суверенна Україна».

Перша сторінка журналу була присвячена національній символіці України. Школярі розповіли легенду про матір-Україну та її трьох синів – Тризуба, Гімна і Прапора.

Наступною сторінкою стало відображення історичної боротьби за незалежність нашої Батьківщини з давніх часів і до ХХ століття. Особлива увага була приділена Дню Соборності України – Акту воз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Вперше за багато років Україна стала єдиною і неподільною.

Особливо трагічною є сторінка з представленням сучасної боротьби за цілісність нашої держави. Зворушливо, щиро, не по-дитячому серйозно вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, які вже ніколи не повернуться до своїх домівок… Не могли оминути та не згадати колишніх випускників нашої школи, які брали участь у боях на буремному Сході: Микола Матвійчук, Олег Бубнов, Сергій Мельнічук, Микола Мельнічук, Анатолій Гейла, Андрій Пекалюк, Олексій Поліщук, Віктор Зайшлий, Олександр Мазурок, Роман Ништика, Сергій Краснюк. Ми гордимося, що ці хлопці навчалися у нашій школі, вдячні їм за героїзм та виконаний громадянський обов’язок.

У Лажівській загальноосвітній школі склалась гарна традиція співпрацювати зі сільською бібліотекою, двері якої завжди гостинно відчиняє нам Іващук Ольга Віталіївна. Саме вона організувала виставку книг, фотографій, документальних матеріалів, присвячених Дню Соборності України «Шляхи встановлення Української державності».

Ми вкотре переконуємося, що наша Батьківщина – єдина і неподільна. Щиро віримо, що територіальна цілісність, скріплена кров’ю мільйонів відважних її захисників, навіки залишатиметься непорушною. Тож нам, молодому поколінню, залишається плекати все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності щедрої української землі.

Кiлькiсть переглядiв: 436