Добро починається з тебе

2017-02-09

/Files/images/novini/201701/dobro.jpg

Добро починається з тебе

( Замітка із шкільного життя)

Останнім часом серйозну стурбованість викликає байдужість, черствість людей та, на жаль, підростаючого покоління до проблем знедолених людей, людей похилого віку, до біди, яка сталась поруч.

Протягом кількох останніх навчальних років учні Радковецького НВК беруть активну участь в акціях ,,Віддай свій час корисній справі’’, ,,Зігріємо руки старечі’’, Допоможи ближньому”, ,,Ветеран живе поруч” та ін.

Адже сьогодні ми, учні звичайного навчального закладу, щодня можемо спостерігати і споглядати прояви жорстокості серед таких, як ми: молоді люди не поспішають поступатися місцем людям похилого віку, інвалідам, ветеранам війни та праці, маленьким дітям, забувають подякувати вчителеві за проведений урок, вчасно сказати “Будь ласка” і “Вибачте” та й просто відповісти добром на добро. Тому акції благодійного напрямку стали пріоритетом у роботі нашого учнівського самоврядування і важливими у вихованні підростаючого покоління таких важливих якостей як чуйність, доброчинність, благодійність, великодушність, співпереживання, доброта, чесність, тактовність, милосердя.

І ми, як майбутнє покоління України, вважаємо своїм обов’язком бути завжди поруч з тими, хто найбільше потребує уваги, допомоги, іноді – просто доброго слова. Адже творити добро – це прекрасно, природно і закономірно.

Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – це ті крила, на яких тримаються вони – одинокі літні люди.

Супрун Ілона, лідер учнівського самоврядування

Кiлькiсть переглядiв: 408